Airconditioning gebruik uitgelegd

Wat is airconditioning of kortgezegd, Airco? Door gebruik te maken van een airconditioning systeem wordt de lucht dusdanig behandeld zodat er optimaal genoten kan worden van het binnenklimaat. Airconditioning is perfect om een gebruiksruimte een aangename temperatuur te geven. Veel mensen maken al dankbaar gebruik van het systeem om wonen, werken, rijden en slapen comfortabeler te maken. Door het gebruik van airconditioning wordt de lucht gefilterd en de temperatuur aangenaam aangepast in de gebruikersruimte.

Contact
Bouma CV Totaaltechniek

Hoe werkt airconditioning?

Een airconditioning systeem onttrekt als het ware de warmte uit de lucht van de buitenomgeving. Airconditioning produceert dus geen koude lucht maar koelt de lucht af door warmte te onttrekken. Door verdamping van de koelvloeistof in het apparaat ontstaat een verschijnsel wat de warmte weg neemt en door de ventilator wordt de lucht weer in de ruimte geblazen.

Contact
Bouma CV Totaaltechniek

Airco voordelen voor uw binnenklimaat

De belangrijkste voordelen van een heerlijk leef- en werkklimaat in uw huis of kantoor is dat de werking van het apparaat door middel van filters luchtverontreiniging zoals bacteriën en stof uit de lucht haalt. Naast het verkoelen van de ruimte kunnen Airco’s de ruimte ook verwarmen en ontvochtigen. In de koude maanden kost het veel geld om heel het huis te verwarmen en dan kan een Airco ook gebruikt worden om een ruimte apart van de rest van het huis te verwarmen. In dot soort situaties is Airconditioning interessanter dan het gebruik maken van een CV-installatie. Een Airco verwarmt en verkoelt erg snel, waardoor een ruimte snel de gewenste temperatuur heeft.

Bouma CV Totaaltechniek