CV-installatie inregelen voor een langere levensduur

Om het beste uit uw CV-installatie te halen is het van belang om uw CV-installatie goed in te laten regelen door een specialist. Waterzijdig inregelen is als het ware het uitbalanceren van de installatie. Als uw CV uit balans is wordt er meer heet water dan nodig is door de buizen en radiatoren. Als de CV-installatie goed is ingeregeld bespaart u kosten en heeft uw CV-installatie een grotere levensduur. Daarnaast zijn storingen zo goed als verleden tijd.

Bouma CV Totaaltechniek

Kosten besparen

U bent u baas over je eigen portemonnee.

Geschikt voor

Geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Besparing

Tot wel 40% energiebesparing op verwarming.

Waterzijdig inregelen verplicht bij nieuwbouw

Vanaf maart 2020 is het verplicht om bij nieuwbouwwoningen een cv-installatie waterzijdig in te regelen. In de toekomst wordt dit verplicht bij alle huizen met een CV-installatie volgens de Wet van Milieubeheer. Waterzijdig inregelen is een techniek die wordt toegepast binnen CV-installaties. Het doel van waterzijdig inregelen is om de CV-installatie optimaal te laten functioneren en om de energie-efficiëntie te verhogen. Door waterzijdig inregelen kan de prestatie van de CV-installatie worden verbeterd, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en er minder koolstofdioxide in de atmosfeer wordt uitgestoten. Waterzijdig inregelen is een proces dat bestaat uit verschillende stappen, waaronder het instellen van de juiste druk en temperatuur, het controleren van de stroomsnelheid en het instellen van de juiste drukbalans. Dit proces vereist kennis en ervaring bij het installeren en inregelen van CV-installaties.

Contact
Bouma CV Totaaltechniek

Besparen op verwarming met een uitgebalanceerde CV-installatie

Bespaar tot wel 25% op de energierekening als de CV-installatie goed uitgebalanceerd is. Wanneer een cv-installatie in goede conditie is, wordt er niet onnodig veel energie van de cv-ketel gevraagd. Dit zorgt voor een lager gasverbruik en dus een lagere CO2 uitstoot. Het waterzijdig laten inregelen van de installatie wordt vooral geadviseerd als de radiotoren er erg lang over doen om warm te worden, bij borrelende of suizende geluiden en een onverklaarbaar hoog gasgebruik.

Contact
Bouma CV Totaaltechniek