Mechanische ventilatie zelf reinigen

MV of mechanische ventilatie is een buizensysteem wat veel geïnstalleerd is in woningen en kantoorpanden. Het systeem loopt door heel het huis door middel van buizen en is herkenbaar aan de roosters in de verschillende kamers. Mechanische ventilatie is een systeem waarbij vuile lucht uit de woning of het kantoor wordt gehaald. U bent ten alle tijde verzekerd van een goed geventileerde woning. De roosters van het systeem moeten onderhouden worden en gelukkig is dit makkelijk zelf te doen. Door de luchtverplaatsing vangt het rooster veel stof en vuil wat makkelijk weg te nemen is met een vochtig doekje. Helaas is er nog een heel systeem geïnstalleerd waar je niet makkelijk bij kan. Het reinigen van dit systeem kunt u beter aan een erkende vakman overlaten.

huis diagonaal

Mechanische ventilatie kanalen reinigen

In Amsterdam zijn wij de aangewezen partij voor de reiniging van mechanische ventilatie of onderhoud. Via afzuiger in bijvoorbeeld de keuken en de badkamer voert deze de oude lucht af. Via roosters of een open raam komt verse, schone lucht binnen. Het is belangrijk om deze kanalen schoon te houden, omdat ze per jaar wel 10% aan effectiviteit kunnen verliezen is het van groot belang om uw mechanische ventilatie systeem goed te onderhouden.

huis vooraanzicht

WTW-system reiniging onderhoud

Een WTW-systeem zorgt ervoor dat ventilatie minder stookkosten oplevert. Een WTW-unit voert warme lucht uit het interieur af, maar gebruikt diezelfde warmte om de binnenkomende frisse lucht op te warmen. De luchtstromen blijven gescheiden, maar de warmte wordt dus opnieuw gebruikt. Er ontstaat geen onderdruk in huis doordat er net zoveel lucht naar buiten gaat als naar binnen komt.

dakventilator

Dakventilator

Een goed werkend ventilatiesysteem zorgt voor een goed gevoel en een gezond binnenklimaat. Het is dan belangrijk dat u de luchtkanalen goed schoon moet houden, het is dan van belang om u dak-ventilator 1 keer per twee jaar te reinigen of een onderhoud uit te laten voeren. Indien u geen onderhoud of reiniging laat uitvoeren kunnen der klachten ontstaan, uw zal dan merken dat de afzuig capaciteit zal gaan.

Ventilatiesysteem reinigen door een erkende installateur

Door het interne ventilatiesysteem te laten reinigen door een erkende SEI installateur zult u uiteindelijk kosten besparen en zullen uiteindelijk ook uw energiekosten lager worden. Na een reinigingsbeurt zal de CO2-uitstaat flink naar beneden gaan. Duurzaam voor het milieu maar ook voor uw uitgaven. Bij een onderhoudsbeurt worden alle luchtkanalen gereinigd. Na het schoonmaken en nalopen van de algehele ventilatiebox en alle ventielen wordt de afzuigcapaciteit bekeken en wordt alles weer optimaal afgesteld. U kunt rekenen op een hoog rendement en een optimale werking van uw mechanisch ventilatiesysteem.

Bouma CV Totaaltechniek

Ventilatie onderhoud voor een optimale werking

Om verzekerd zijn van een optimale werking van uw mechanische ventilatie moet u uw systeem regelmatig onderhouden. De ventilatiekanalen en roosters zijn een verzamelplek voor stof, bacteriën, vocht en ongedierte waar u niet op zit te wachten. De luchtkwaliteit gaat achteruit maar ook het systeem functioneert in mindere mate. Allemaal gevolgen waar u niet op zit te wachten. Ventilatie onderhoud is vooral aan te raden bij een hoge luchtvochtigheid, bij schimmel en bij het hebben van een allergie.

airco-luchtfilters

Voor het reiniging onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem, WTW-unit of dak ventilator, bent u bij Boumacv aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in Amsterdam en omstreken bel 020 260 24 60 of vul het contactformulier in.

MV box

 • Reinigen van de afvoer kanalen
 • Reinigen van de ventilatie ventielen
 • Reinigen van de afzuig unit
 • Afstellen van de afzuig ventielen
 • Het geven van advies voor het juiste gebruik

WTW-unit

 • Reinigen van de afvoer + toevoer kanalen
 • Reinigen van de afvoer + toevoer ventielen
 • Afstellen van het gehele systeem
 • Reinigen van de ventilatoren
 • Reinigen van de wisselaar
 • Reinigen van de WTW unit
 • Het geven van advies voor het juiste gebruik