Warmte terugwin installatie als ventilatiesysteem

Met een warmte terugwin installatie valt veel energie te besparen en het woonklimaat kan snel comfortabeler gemaakt worden. Door de warme lucht uit huis te hergebruiken, kan de energierekening verlaagd worden. Met de juiste technologie kan je de warmte die al hergebruikt is, teruggewonnen en opnieuw gebruikt worden. Met een warmte terugwinsysteem heeft u een efficiënte oplossing om energie te besparen in handen. Bovendien is de installatie een duurzame en dus een milieuvriendelijke oplossing die u helpt bij het verminderen van de carbon footprint. Met een goed geïnstalleerde warmte terugwinsysteem kunt u energiekosten verlagen en de woning of het kantoor comfortabeler maken.

huis diagonaal

Mechanische ventilatie kanalen reinigen

In Amsterdam zijn wij de aangewezen partij voor de reiniging van mechanische ventilatie of onderhoud. Via afzuiger in bijvoorbeeld de keuken en de badkamer voert deze de oude lucht af. Via roosters of een open raam komt verse, schone lucht binnen. Het is belangrijk om deze kanalen schoon te houden, omdat ze per jaar wel 10% aan effectiviteit kunnen verliezen is het van groot belang om uw mechanische ventilatie systeem goed te onderhouden.

huis vooraanzicht

WTW-system reiniging onderhoud

Een WTW-systeem zorgt ervoor dat ventilatie minder stookkosten oplevert. Een WTW-unit voert warme lucht uit het interieur af, maar gebruikt diezelfde warmte om de binnenkomende frisse lucht op te warmen. De luchtstromen blijven gescheiden, maar de warmte wordt dus opnieuw gebruikt. Er ontstaat geen onderdruk in huis doordat er net zoveel lucht naar buiten gaat als naar binnen komt.

dakventilator

Dakventilator

Een goed werkend ventilatiesysteem zorgt voor een goed gevoel en een gezond binnenklimaat. Het is dan belangrijk dat u de luchtkanalen goed schoon moet houden, het is dan van belang om u dak-ventilator 1 keer per twee jaar te reinigen of een onderhoud uit te laten voeren. Indien u geen onderhoud of reiniging laat uitvoeren kunnen der klachten ontstaan, uw zal dan merken dat de afzuig capaciteit zal gaan.

Warmte terugwin systeem uitgelegd

Een warmte terugwin installatie bestaat uit een ventilator, inblaas en afzuiging. Aan de hand van een elektrische motor zuigt de WTW-unit constant verse lucht van buiten naar binnen. Mechanische ventilatie (MV) is erg vergelijkbaar met het grote verschil dat de warmte teruggewonnen wordt. Warme vervuilde lucht stroomt vanuit binnen naar buiten waarbij de warmte van de vervuilde lucht ‘overgedragen’ wordt aan de koude verse lucht welke vanaf buiten komt.

Bouma CV Totaaltechniek

Voordelen WTW installatie

Een warmte terugwin installatie biedt veel voordelen voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Het is een energiebesparende oplossing die de warmte die anders verloren gaat bij het ventileren, terugwint en hergebruikt. Dit leidt tot een lager energieverbruik en lagere energiekosten voor de gebruiker. Bovendien is een warmte terugwin installatie een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. U geniet van altijd vers gefilterde lucht in huis voor een gezond binnenklimaat, u heeft nooit meer last van koude tocht en u bespaart op de energierekening omdat u minder stookt. Vraag naar de mogelijkheden!

Bouma CV Totaaltechniek

Voor het reiniging; onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem, WTW-unit of dak ventilator, bent u bij Boumacv aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in Amsterdam en omstreken bel 020 260 24 60 of vul het contactformulier in.

MV box

 • Reinigen van de afvoer kanalen
 • Reinigen van de ventilatie ventielen
 • Reinigen van de afzuig unit
 • Afstellen van de afzuig ventielen
 • Het geven van advies voor het juiste gebruik

WTW-unit

 • Reinigen van de afvoer + toevoer kanalen
 • Reinigen van de afvoer + toevoer ventielen
 • Afstellen van het gehele systeem
 • Reinigen van de ventilatoren
 • Reinigen van de wisselaar
 • Reinigen van de WTW unit
 • Het geven van advies voor het juiste gebruik