Bouma CV Totaaltechniek

Warmtepompen

Door dit systeem blijven de energiekosten laag.

Hybride warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem wat bestaande warmte uit de lucht of het bodemwater omzet in energie.

Bekijk deze deal

Elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp in huis. Meer dan welkom tegenwoordig in de huidige maatschappij.

Bekijk deze deal

Onderhoud warmtepomp

Onderhoud en service aan warmtepompen is van essentieel belang voor een optimaal rendement van de pomp.

Bekijk deze deal

Warmtepomp met warmtewisselaar voor een duurzame woning

Een warmtepomp is een systeem wat bestaande warmte uit de lucht of het bodemwater omzet in energie. Een warmtepomp maakt gebruik van een warmtewisselaar voor dit proces. Een warmtewisselaar kunt u vinden in verschillende apparaten. Denk bijvoorbeeld aan warmtepompen, warmwaterboilers en verwarmingsketels. De warmtewisselaar zorgt voor overdracht van warmte tussen twee stoffen. In het geval van de warmtepomp is de uitwisseling tussen lucht of water. De vrijgekomen warmte gaat dan naar de verwarmingsinstallatie, de sanitaire warmwaterinstallatie of het ventilatiesysteem. Door dit systeem blijven de energiekosten laag en geniet u van een hoog rendement en werkt u aan een duurzame woning.

Hybride warmtepomp voor vermindering gasverbruik

Een tussenoplossing is de hybride warmtepomp. Alleen bij veel of intensief gebruik van de pomp wordt er een beroep gedaan op de CV-installatie van de woning welke op gas gaat. Denk bijvoorbeeld aan wanneer het heel koud is of wanneer er veel warm water wordt gebruikt. De hybride warmtepomp halveert het gasgebruik als uw woning goed geïsoleerd is. Dubbel glas is een must, anders zal uw CV-installatie alsnog overuren maken. Bij het plaatsen van een hybride warmtepomp plaatsen wij een warmtewisselaar naast de huidige CV-ketel en systeem op de buitenmuur of op het dak voor de overdracht van energie met de buitenlucht.

Bouma CV Totaaltechniek - warmwatertoestellen

Warmtepomp aanschaffen voor verwarming

De verkregen energie uit een warmtepomp kunt u gebruiken om uw woning of kantoor mee te verwarmen op een duurzame manier. Omdat Nederland tegen 2050 volledig gasloos wil zijn is een warmtepomp met warmtewisselaar een goede investering. De warmtepomp maakt op een efficiënte manier van 1kWh stroom 2 tot 5 kWh warmte. Tevens heeft u het voordeel van een verminderde CO2 uitstaat. Duurzamer kunnen we het niet maken.

Bouma CV Totaaltechniek